Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Η δύναμη του τώρα
banner_MUESTRA

Η δύναμη του τώρα

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

0 628

Μ αρέσει πολύ ένα ρητό που αποδίδεται στο Βούδα: “Το πρόβλημα είναι πως νομίζουμε ότι έχουμε άφθονο χρόνο”. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε αντικειμενικά αν ο χρόνος


Μ αρέσει πολύ ένα ρητό που αποδίδεται στο Βούδα: “Το πρόβλημα είναι πως νομίζουμε ότι έχουμε άφθονο χρόνο”. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε αντικειμενικά αν ο χρόνος μας είναι πολύς ή λίγος γιατί η έννοια του χρόνου είναι εντελώς υποκειμενική. Σκεφτείτε πόσο αργά περνάνε 10 λεπτά όταν ανυπομονείτε να δείτε κάποιον που αγαπάτε. Θυμηθείτε πόσο γρήγορα περνάνε όταν περνάτε καλά. Ακόμη θυμάμαι να παίζω με τους φίλους μου και ο μπαμπάς μου να λέει: σε “10 λεπτά φεύγουμε”, κι αυτά τα 10 λεπτά να περνάνε σαν μια μόνο αναπνοή.

Αυτό που δεν χωράει υποκειμενικότητα είναι το Τώρα. Το Εδώ και το Τώρα.

Κάθε μέρα είναι μια καινούρια ευκαιρία, είναι η δεύτερη ευκαιρία που συχνά αναζητάμε και είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε.

Άδραξε το σήμερα. Άδραξε  το λεπτό. Είναι το μόνο που έχεις. Το παρελθόν έχει ήδη συμβεί. Μπορείς να μάθεις από αυτό αλλά δεν ωφελεί να ζεις σε αυτό ή να το κουβαλάς μαζί σου σαν σιδερένιες αποσκευές. Το μέλλον δεν έχει έρθει και είναι κρίμα να το προδιαγράψεις σύμφωνα με τις εμπειρίες του παρελθόντος. Άλλωστε, οι σκέψεις και οι πράξεις αυτής της στιγμής, δημιουργούν το μέλλον σου. Η ποιότητα της ζωής μας δεν είναι τίποτε άλλο από τη συσσωρευμένη ποιότητα, τη γεύση, την αίσθηση του κάθε Τώρα, της κάθε στιγμής. Αν το έχουμε αυτό στο μυαλό μας, ξαφνικά οι επιλογές μας γίνονται πιο προφανείς και μπορούμε να εστιάσουμε αβίαστα σε ό,τι μας κάνει πιο χαρούμενους, πιο χαλαρούς, πιο ισορροπημένους.

Από την Dr.Νάνσυ Μαλλέρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Άσε μας το σχόλιό σου: