Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ Εμμηνόπαυση: το κλειδί είναι η πρόληψη
banner_MUESTRA

Εμμηνόπαυση: το κλειδί είναι η πρόληψη

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

0 1581

Αυτό ήταν το μότο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εμμηνόπαυσης. Ο στόχος είναι η διατήρηση της ποιότητας ζωής κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης στη ζωή μιας γυναίκας για


Αυτό ήταν το μότο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εμμηνόπαυσης. Ο στόχος είναι η διατήρηση της ποιότητας ζωής κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης στη ζωή μιας γυναίκας για την πρόληψη των προβλημάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση. Ενημερωθείτε!

Έχοντας ως μότο «Η πρόληψη είναι το κλειδί», το Ίδρυμα Μελέτης της Εμμηνόπαυσης της Ισπανίας (Fundación Española para el Estudio de la Menopausia – FEEM) και η Ένωση Μελέτης της Εμμηνόπαυσης της Ισπανίας (Asociación Española para el Estudio de la Menopausia – AEEM), σε συνεργασία με την TENA Lady, αφιερώνουν φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης στην ενημέρωση σχετικά με τη σπουδαιότητα που έχει για κάθε γυναίκα η επίσκεψη σε γυναικολόγο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Η εμμηνόπαυση δεν είναι ασθένεια ούτε κάποιο πρόβλημα που θα πρέπει να μας ανησυχεί, είναι απλά η αρχή μιας νέας φάσης στη ζωή κάθε γυναίκας. Σήμερα η εμμηνόπαυση συμπίπτει με την ενεργή φάση της ζωής μιας γυναίκας, τόσο από προσωπικής όσο και από επαγγελματικής άποψης. Σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζεται όταν ακόμη έχουμε όρεξη να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε.

Το προσδόκιμο ζωής σήμερα είναι πολύ μεγάλο. Έχουμε πολλά χρόνια ακόμη να ζήσουμε από τη στιγμή που θα αρχίσει η εμμηνόπαυση.

Σήμερα το προσδόκιμο ζωής των γυναικών είναι αυξημένο. Γι αυτό το λόγο η εμμηνόπαυση έχει πάψει πια να αποτελεί θέμα ταμπού όπως ήταν στο παρελθόν όταν δεν υπήρχε πληροφόρηση. H εμμηνόπαυση είναι ένα ενδιαφέρον θέμα και έχουμε πολλά να μάθουμε γιατί έχουμε πολλά χρόνια ακόμη να ζήσουμε από τη στιγμή που θα αρχίσει.

Ο δεκάλογος για καλύτερη ποιότητα ζωής

Έχοντας ως στόχο να δώσουν έμφαση στη σπουδαιότητα της πρόληψης των συμπτωμάτων που παρουσιάζονται σε αυτή τη φάση της ζωής μιας γυναίκας, το AEEM και η FEEM, σε συνεργασία με την TENA Lady, δημιούργησαν το Δεκάλογο πρόληψης για καλύτερη ποιότητα ζωής:
1. Κόψτε το κάπνισμα.
2. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ.
3. Κάνετε τακτικά αερόβια γυμναστική.
4. Κάνετε υγιεινή διατροφή.
5. Μειώστε το βάρος σας.
6. Συμμετέχετε σε δραστηριότητες που οξύνουν το πνεύμα.
7. Επισκεφθείτε το γιατρό σας αν η συχνότητα της ούρησης είναι 6 με 8 φορές την ημέρα, αν δεν ξεκουράζεστε καλά τη νύχτα γιατί πρέπει να πηγαίνετε συχνά τουαλέτα ή αν δεν προλαβαίνετε να φτάσετε στην τουαλέτα.
8. Κάνετε τακτικά εξετάσεις για καρκίνο.
9. Εξετάστε το ενδεχόμενο της ορμονοθεραπείας υποκατάστασης αν είστε άνω των 60, όχι μόνο γιατί βοηθάει στον έλεγχο των εξάψεων και άλλων συμπτωμάτων, αλλά επειδή μπορεί επίσης να συμβάλει στην πρόληψη στεφανιαίας νόσου. (Πάντα υπό ιατρική επίβλεψη ώστε να διασφαλίζεται η κατάλληλη θεραπεία για κάθε περίπτωση.)
10. Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό ή συντρέχουν προσωπικοί παράγοντες κινδύνου, εξετάστε το ενδεχόμενο ειδικών προληπτικών θεραπειών για άλλες παθήσεις.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Άσε μας το σχόλιό σου: