ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Δείξτε στους γονείς σας την αγάπη σας

Δείξτε στους γονείς σας την αγάπη σας

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

0 785

Δεν θα τους έχετε για πάντα και δεν αντικαθίστανται! Ό,τι και να τους χρεώνετε, όσο απόντες, πιεστικοί, δύσκολοι, «κακοί» κι αν ήταν μαζί σας, είστε κομμάτι τους κι αυτοί δικό


Δεν θα τους έχετε για πάντα και δεν αντικαθίστανται! Ό,τι και να τους χρεώνετε, όσο απόντες, πιεστικοί, δύσκολοι, «κακοί» κι αν ήταν μαζί σας, είστε κομμάτι τους κι αυτοί δικό σας. Ανταποδώστε τους την αγάπη που σας έδωσαν στο ελάχιστο και θα νιώσετε καλύτερα γι’ αυτόν τον κόσμο. Όσο κι αν έχετε απομακρυνθεί, συνεχίζουν να είναι οι μόνοι άνθρωποι στη ζωή σας που σας αγαπούν ό,τι και να κάνετε, χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Καθιερώστε συνήθειες που θα σας ξαναφέρουν κοντά και θα σας χαρίσουν ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Θα σας δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα. Με τη μητέρα μου αποφασίσαμε να κάνουμε οι δυο μας ένα ταξίδι κάθε χρόνο. Το πρώτο ήταν στο Παρίσι. Σε κάποια από τις βόλτες μας, πήγα να διασχίσω ένα δρόμο χαζεύοντας τις βιτρίνες. Φυσικά σταμάτησα λίγο πριν με πατήσουν τα αυτοκίνητα, κάτι που μου συμβαίνει καθημερινά άλλωστε! Τη στιγμή εκείνη όμως έγινε κάτι συγκλονιστικό: η μητέρα μου όρμησε να με σώσει με την αγωνία και τη λαχτάρα που το έκανε όταν ήμουν πέντε χρονών. Ξαφνικά, για ένα μόνο δευτερόλεπτο, ήμουν πάλι το μωρό της και ήταν πάλι η μαμά μου, το παντοτινό μου καταφύγιο. Συνειδητοποίησα τότε πόσο εύκολα μπορείς να ξανανιώσεις παιδί και πόσο παραμένουμε πάντα παιδιά στα μάτια των γονιών μας.

Όλοι έχουν τις παραξενιές τους, και αυτοί και εμείς. Αφήστε λοιπόν στην άκρη τις επικρίσεις, εκτιμήστε τους γονείς σας για την προσπάθειά τους και θυμηθείτε: έκαναν και κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Μην ξεχνάτε, το να είσαι γονιός είναι η πιο δύσκολη δουλειά και δεν διδάσκεται πουθενά. Όσοι από εσάς είστε γονείς, το γνωρίζετε ήδη. Γι’ αυτό κανονίστε ένα οικογενειακό ταξίδι το χρόνο. Παρασύρετε τον μπαμπά σε μια απρογραμμάτιστη εξόρμηση για ουζάκι. Μοιραστείτε μια βόλτα για ψώνια με τη μαμά. Οργανώστε τους ένα πάρτυ έκπληξη για την επέτειο του γάμου τους. Πηγαίνετέ τους σε μια εκδήλωση που θα τους αρέσει και κανονίστε να πιείτε ένα ποτήρι σαμπάνια πριν και να μοιραστείτε ένα ωραίο δείπνο μετά. Προσφέρετέ τους σήμερα αυτά που θα θέλατε να απολαύσετε από τα παιδιά σας στο μέλλον.

Από την Dr.Νάνσυ Μαλλέρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας