Εγγραφείτε τώρα ή εάν είστε χρήστης πληκτρολογήστε το email σας και τον κωδικό πρόσβασης

TENA
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ Ακράτεια και πόνος στην πλάτη: μια στενή σχέση
banner_MUESTRA

Ακράτεια και πόνος στην πλάτη: μια στενή σχέση

ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ

0 654

Αν σε πονάει η πλάτη και επιπλέον έχεις προβλήματα απώλειας ούρων, δώσε προσοχή: σύμφωνα με έρευνες για την ακράτεια και τα δύο μπορεί να συνδέονται.


Σε έρευνες που έγιναν παρατηρήθηκε ότι πάνω από το 50% των γυναικών με ακράτεια υποφέρουν επίσης και από πόνους στην πλάτη. Οι αιτίες αυτών των πόνων είναι ποικίλες και πολύπλοκες, αλλά εδώ και μερικά χρόνια μελετάται με προσοχή η αλλαγή στην δραστηριότητα των μυών που σταθεροποιούν την οσφυοπυελική περιοχή σε άτομα που έχουν οσφυϊκούς πόνους.

Οι κύριοι μύες που σταθεροποιούν την περιοχή αυτή είναι οι κοιλιακοί μύες, το θωρακικό διάφραγμα και το πυελικό έδαφος. Η συμμετοχή του πυελικού εδάφους στην οσφυοπυελική σταθεροποίηση βασίζεται στην άμεση επίδραση που παράγεται στους συνδέσμους της λεκάνης και στην στενή συνεργασία με τον κοιλιακό μυ.

Αν δεν γνωρίζεις την προέλευση του πόνου στην πλάτη, κάνε μία αξιολόγηση του πυελικού εδάφους.

Οι γυναίκες με ακράτεια, που οφείλεται σε αδυναμία του πυελικού εδάφους, μπορεί να έχουν περισσότερο κίνδυνο να υποφέρουν επίσης από πόνους στην πλάτη, εξαιτίας αυτής της έλλειψης δραστηριότητας ενός εκ των στοιχείων σταθεροποίησης.

Όλο αυτό συνεπάγεται ότι στην αξιολόγηση από τους ειδικούς για τον πόνο στην πλάτη είναι σημαντικό να λάβουν υπόψη αν υπάρχουν δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους. Η ενίσχυσή του μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία αυτού του προβλήματος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Γράψτε το σχόλιό σας