ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ > Άσκηση και εγκυμοσύνη; Ανακάλυψε τα πλεονεκτήματα
Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Άσκηση και εγκυμοσύνη; Ανακάλυψε τα πλεονεκτήματα

Άσκηση και εγκυμοσύνη; Ανακάλυψε τα πλεονεκτήματα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


0 1370

Οι τονωμένοι και δυνατοί μύες κατά την διάρκεια του τοκετού, θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την στιγμή αυτή με καλύτερη φυσική κατάσταση και συμβάλλουν στο να είναι πιο απλός και εύκολος


Ήξερες, ότι αν είσαι μέλλουσα μαμά που γυμνάζεται, έχεις πολλά οφέλη;  Η άσκηση, σε τακτά διαστήματα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης όχι μόνο είναι συμβατή, αλλά επιπλέον συστήνεται να πραγματοποιείται. Ο τοκετός είναι μία φυσιολογική και δυναμική διαδικασία που υποθέτει μία υπερπροσπάθεια για τις γυναίκες. Αν και γνωρίζουμε ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που επιδρούν στην γέννα, η φυσική κατάσταση της μητέρας είναι πολύ σημαντική.
Η προσπάθειά σου στον τοκετό θα είναι πιο εύκολη αν το σώμα σου είναι προετοιμασμένο.
Είτε αποφασίσεις να κάνεις επισκληρίδιο, είτε όχι, η συνεργασία της μαμάς είναι απαραίτητη για να μπορέσει να ωθήσει, ώστε να βγει το βρέφος. Έτσι, για αυτήν την μεγάλη στιγμή, θα είναι καλύτερα αν έχεις διατηρήσει την φυσική σου κατάσταση με άσκηση. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, αποδεικνύεται ότι εκείνες οι μαμάδες με βέλτιστη φυσική κατάσταση, είναι συνήθως περισσότερο προετοιμασμένες για τον τοκετό: για αυτές, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι πιο απλός και σύντομος.

Πότε να αρχίσεις να γυμνάζεσαι;

Το δεύτερο τρίμηνο είναι η χρονική στιγμή για να αρχίσεις αυτού του είδους την προετοιμασία, στην οποία θα πρέπει να συνδυάσεις ασκήσεις αερόβιες και τόνωσης, επικεντρώνοντας στην κοιλιακή και πυελική χώρα. Συστήνεται να πραγματοποιείς τις ασκήσεις υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία γυμναστή, για να αποφύγεις εκείνες που μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο. Ο σκοπός είναι να τονώσεις τους μυς και να ελέγξεις την δραστηριότητά τους. Οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να ελέγξεις το σώμα σου, ιδιαίτερα αν αποφασίσεις να κάνεις επισκληρίδιο. Όταν η εγκυμοσύνη μπει στην τελική ευθεία, από την 33η – 34η εβδομάδα, καλό θα ήταν να τονώσεις τους μυς του πυελικού εδάφους, για να περιορίσεις τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο τοκετός. Με αυτόν τον τρόπο, θα κατορθώσεις οι μυς σου να είναι υγιείς και δυνατοί. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι ακόμα και αν η εγκυμοσύνη είναι μία από τις φυσιολογικές καταστάσεις της γυναίκας, στην οποία συνιστάται η άσκηση και είναι απαραίτητη, το ιδανικό είναι να αρχίσεις να ετοιμάζεσαι σωματικά  πολύ πριν μείνεις έγκυος και να συνεχίσεις να ασκείσαι και μετά την άφιξη του μωρού.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα